Do prodejny přes dvoumetrový výkop … APRÍL?
Je první duben a já, ač jsem původně plánovala sepsat cosi o rouškách a neuvěřitelnému naplňování pranostik s titulkem: „Duben, ještě tam budem …“, mám potřebu napsat o dvoumetrové díře před naší prodejnou, kterou dnes museli překonat opravdu všichni z našeho týmu, kdo toužili přijít do práce.
Píši toužili, protože my chodíme do práce všichni rádi, neuvěřitelné že? 😊 Káva nás opravdu baví, je skvělý životabudič a nikdo z nás nemá pro její přípravu doma tak dobré technické zázemí jako máme v prodejně, kde si po vyexpedování zásilek a připravení prodejny pro vás, naše milé hosty, vychutnáme společně svůj dopolední flat white. Jíťa s neodmyslitelným cigárkem, Jarka a Zdenda ideálně s něčím sladkým k zakousnutí a všichni s širokými úsměvy, protože si konečně můžeme v klidu sdělit své nejnovější zážitky a většinou se dost nasmějeme, protože se, slovy Zdeňka: „smějeme každé blbině“. Pro mě je to krásný okamžik každého dne ve Věšíně, který si opravdu užívám.
Flat white
Na vysvětlenou pro vás, kdo jste zatím flat white neochutnali je to zjednodušeně cappuccino s dvojitou dávkou espressa.
O původ tohoto nápoje se přou Alan Preston z Austrálie s Derekem Townsendem a Darrellem Ahlersem z Nového Zélandu, kde nápoj vznikl v 80-tých letech minulého století a odkud se začal rychle šířit do celého světa. Svou velkou oblibu si našel zejména u lidí, pro které bylo tradiční cappuccino moc mléčné (podobně jako pro Trautenberga bylo kyselo moc kyselé) a tak spatřila světlo světa tato receptura:
- potřebujete šálek nebo skleničku o objemu 150 – 180 ml;
- dvojité espresso tedy nápoj z dvojité dávky mleté kávy o dvojnásobném objemu cca 50 – 60ml;
- toto základní dvojité espresso doplníte o teplé zpěněné mléko s jemnou mikropěnou;
- na povrchu nápoje vytvoříte několika milimetrové bílé patro – flat white.
- A máte hotovo :-).
Nicméně zpět k výkopu, je jasné, že od vás nemůžeme chtít abyste se plazili pro svou denní dávku kofeinu přes tak zásadní překážku, ačkoliv chápu, že člověk pro kávu mnohdy udělá neuvěřitelné věci. Takže, dnes a do doby ukončení těchto prací z technických důvodů omezujeme provoz prodejny, jelikož se lžíce bagru nenasytně noří do prostoru před obchůdkem Brdské kávy, kde ovšem k naší radosti snad již brzy vznikne komfortnější a příjemnější prostor pro vás.
Těšíme se na brzké setkání.
Za tým Brdské kávy. Štěpánka