Do prodejny přes dvoumetrový výkop … APRÍL?

Je první duben a já, ač jsem původně plánovala sepsat cosi o rouškách a neuvěřitelnému naplňování pranostik s titulkem: „Duben, ještě tam budem …“, mám potřebu napsat o dvoumetrové díře před naší prodejnou, kterou dnes museli překonat opravdu všichni z našeho týmu, kdo toužili přijít do práce.

Píši toužili, protože my chodíme do práce všichni rádi, neuvěřitelné že? 😊 Káva nás opravdu baví, je skvělý životabudič a nikdo z nás nemá pro její přípravu doma tak dobré technické zázemí jako máme v prodejně, kde si po vyexpedování zásilek a připravení prodejny pro vás, naše milé hosty, vychutnáme společně svůj dopolední flat white. Jíťa s neodmyslitelným cigárkem, Jarka a Zdenda ideálně s něčím sladkým k zakousnutí a všichni s širokými úsměvy, protože si konečně můžeme v klidu sdělit své nejnovější zážitky a většinou se dost nasmějeme, protože se, slovy Zdeňka: „smějeme každé blbině“.  Pro mě je to krásný okamžik každého dne ve Věšíně, který si opravdu užívám.

Flat White - Brdská káva

autor: Tomáš, 4.třída ZŠ Věšín

Bagr ochutnává povrch před prodejnou 🙂 na Brdské kávě je prostě závislý každý ...

Těžká technika dokončuje okolí prodejny Brdské kávy

autor: Martin, 4.třída ZŠ Věšín

Nepražená káva přijela do Věšína a řidič dostal Brdskou kávu s sebou 🙂

autorka: Julie – 4. třída, ZŠ Věšín

Flat white

Na vysvětlenou pro vás, kdo jste zatím flat white neochutnali je to zjednodušeně cappuccino s dvojitou dávkou espressa.

O původ tohoto nápoje se přou Alan Preston z Austrálie s Derekem Townsendem a Darrellem Ahlersem z Nového Zélandu, kde nápoj vznikl v 80-tých letech minulého století a odkud se začal rychle šířit do celého světa. Svou velkou oblibu si našel zejména u lidí, pro které bylo tradiční cappuccino moc mléčné (podobně jako pro Trautenberga bylo kyselo moc kyselé) a tak spatřila světlo světa tato receptura:

 

  •  potřebujete šálek nebo skleničku o objemu 150 – 180 ml;
  • dvojité espresso tedy nápoj z dvojité dávky mleté kávy o dvojnásobném objemu cca 50 – 60ml;
  • toto základní dvojité espresso doplníte o teplé zpěněné mléko s jemnou mikropěnou;
  • na povrchu nápoje vytvoříte několika milimetrové bílé patro – flat white.
  • A máte hotovo :-).

Nicméně zpět k výkopu, je jasné, že od vás nemůžeme chtít abyste se plazili pro svou denní dávku kofeinu přes tak zásadní překážku, ačkoliv chápu, že člověk pro kávu mnohdy udělá neuvěřitelné věci. Takže, dnes a do doby ukončení těchto prací z technických důvodů omezujeme provoz prodejny, jelikož se lžíce bagru nenasytně noří do prostoru před obchůdkem Brdské kávy, kde ovšem k naší radosti snad již brzy vznikne komfortnější a příjemnější prostor pro vás.

Těšíme se na brzké setkání.

Za tým Brdské kávy. Štěpánka